關於部落格
  • 149

    累積人氣

  • 0

    今日人氣

    0

    訂閱人氣

UNStudio-教育履行和税務大樓 E

經濟與貿易研究所,主修貿易與資訊治理。UNstudio結合創辦人兼建築總監Ben van Berkel示意,大樓設計上數項有關於材料減化、減能及永續工作情況上的立異,代表的是優秀的整合、智慧性與永續性的設計方式。


EEA + Tax Office /UNstudio

In recent years, UNStudio – which has been internationally recognized for its approach to developing dynamic forms – has also grown to focus on sustainability with the intent to decrease C02 emissions. With this in mind, the firm, with consortium DUO², has realized one of the most sustainable large office buildings in Europe for two governmental offices, the Education Executive Agency and the Tax Offices. “The design contains numerous new innovations related to the reduction of materials, lower energy costs and more sustainable working environments. It presents a fully integrated, intelligent design approach towards sustainability,” explained Ben van Berkel.

Measuring 92 meters tall, the Groningen tower is outfitted with soft, undulating curves as a way to replace the traditional stoic and commanding presence of institutional buildings with a more “friendly and more future-orientated” approach.   In addition to creating a new personality for the exterior, the façade also integrates shading, wind control, and daylight penetration with its fin-shaped elements. These horizontal fins keep a large amount of the heat outside the building, reducing the requirement for cooling.


Functionally, the building accommodates 2,500 workstations, parking facilities for 1,500 bicycles and 675 cars in an underground garage, while being surrounded by a large public city garden with pond and a multifunctional pavilion with commercial functions.  ”We paid a great deal of attention to how people would move through the building. The office spaces are designed in such a way that they do not create simple linear corridors leading to dead ends, but instead each corridor has a route which introduces a kind of landscape into the building. You can take endless walks through the building, where there is a great deal of transparency, also towards the surrounding landscape,” stated Ben van Berkel.

By lowering the floor heights [3.3 m rather than 3.6 m], the impact of the building is reduced by 7.5 meters, lessening the impact of the building on the surroundings.  On the 11th floor, a high pressure ventilation system with natural air inflow and outflow via main engineering shafts and the facade grills reduces the need for artificial ventilation.  In addition, a concrete core activation and underground long term energy storage reduces the demand for external energy sources.   In the future, it is intended for the residual energy of the data center and offices to be used to heat the homes that will be realized on the perimeter of the site.




An interesting idea to note it that the building is designed so that it can be transformed into housing without major structural modifications. Therefore, the locations of elevators, stairs and technical spaces have been carefully considered, and a structural grid of 1.20 m. has been deployed, rather than the conventional office grid of 1.80 m.

The design carries with it a strong opinion of aesthetics in addition to a diverse sampling of passive and active environmental and energy efficient solutions, leading it to be one of the most sustainable office buildings in the Netherlands.






【More Information】
UNstudio
/>
More architecture tour information, here you go【Architecture Footprint】
/>
More architecture works abroad, here you go 【International】
/>

====================
Profile
Andre

A male Aries, loves learning new things and being nostalgic to old things. Academic background: Bachelor of Construction Engineering Department at National YunTech University, Taiwan and Diploma of Graduate School of Business and Economics at University of Melbourne. With character of a little introvert, addicting to architecture, photography, tennis, Jazz music and saxophone and being the translator of Xin Architecture/ International, reporter, holder of activities and international tour leader.




在透風的考量上,於11層樓處設計了高壓透風系統、經由透風井而產生的天然風和外觀的格柵設計以削減人工式通風系統的設置。為了���造出大樓獨特的外觀,建築團隊特別在能產生掩蔽暗影、風向節制、光線滲透性的功能下設計出鰭狀元素的大樓外表,這些水平排列的鰭狀元素同時也能有用阻隔外部熱氣,以削減室內空調的利用量。










【延長閱讀】
UNstudio 事務所
/>
更多建築旅遊資訊,請上【建築行腳】專輯
/>
更多國外建築脈動請上【國際脈動】
/>
==================
Profile
蘇琨峰/Andre

一隻愛好新事物也對往事物剛強的牡羊。

蘇琨峰

編譯/蘇琨峰 圖文/UNStudio

位於荷蘭格羅寧根(Groningen)的教育履行和税務大樓(EEA + Tax Office),為建築事務所UNStudio為當地政府所設計合適永續性之綠建築辦公大樓,而其流線性大樓造型設計亦為該事務所強項之一。

教育執行和税務大樓可容納2,500個工作坊、1,500台腳踏車及675台汽車的地下停車場,周圍並環抱著有著水池的大型公共城市花圃以及一座多功能的展現館。喜好看建築、觀光探索、研究攝影、愛打網球、沉湎爵士樂當了爵士樂團薩克斯風手。Ben van Berkel透露表現團隊注重人群若何在大樓裡移動的路線,設計出能夠浏覽周圍景觀的輪回式走道,而非一般死巷式的通道。大樓可說在強烈的美學設計及有用的綠能概念下,成為荷蘭本地最具環保理念的建築之一。

為了下降大樓對周遭景觀的影響,專程將每層樓由本來3.6公尺降至3.3公尺,使得大樓整體高度少了7.5公尺。今朝為《欣建築/國際脈動》編譯、文字記者、辦理欣建築相關勾當及國際領隊。
本文引用自: http://news.sina.com.tw/article/20141009/13433017.html

相簿設定
標籤設定
相簿狀態